Kinderen willen gezien en gehoord worden
6 februari 2018 

Kinderen willen gezien en gehoord worden

De afgelopen weken heb ik veel kinderen in mijn praktijk gezien. Allemaal met hun eigen verhaal. Angsten, pesterijen, slaapproblemen, driftbuien of luisterproblemen.
Bij elk kind is er iets anders aan de hand, en het mooie is, dat ik bij elk consult ter plekke kijk welke werkmethode ik het beste kan toepassen.

Gedragsproblemen? Waar komt het vandaan?

Bij Charlotte kwamen we erachter dat mijn dochtertje veel op mijn man lijkt, ze vertoond hetzelfde gedrag en spiegelt hem. Bij mijn dochtertje stoort het me, bij mijn man ben ik het ondertussen gewend… Voor mij ook fijn om te snappen. We hebben het terug geblazen naar papa, want het hoorde niet bij haar. Het is weer een vrolijk meisje! Wauw, zo snel! Ik eindig nu elke avond met ‘geef alles wat je van papa hebt overgenomen maar terug aan papa, en alles wat van mama is maar terug aan mama'. Charlotte heeft haar de tools gegeven om het terug te blazen, en dat doet ze maar al te graag 🙂

Soms spiegelen kinderen het gedrag van hun ouders. Het is fijn om je bewust te worden dat kinderen veel voelen en soms zo loyaal zijn aan hun ouders dat ze het als vanzelf uit loyaliteit overnemen om het de ouders te verlichten.
Ze vergeten dat ze kind mogen zijn en stappen in een verantwoordelijkheid die niet bij hun hoort. Ze aan als het ware naast hun ouders staan in plaats dat ze als kind van hun ouders mogen nemen wat ze aangereikt wordt.

Heb je het gevoel dat jouw kind ook het gedrag spiegelt van de volwassenen? Of dat het geen kind mag of kan zijn? Laten we samen kijken hoe we je kind kunnen ontdoen van deze ballast.
#PraktijkCharlotte #NEI #NEItherapie #Emotietherapie #KindMagWeerHelemaalKindZijn

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down